Son Dakika Haberleri
Anasayfa / EXPO 2015 / KÜÇÜKÇEKMECE EXPO 2015’DE TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ SÜRECİ ELE ALINDI

KÜÇÜKÇEKMECE EXPO 2015’DE TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ SÜRECİ ELE ALINDI

Küçükçekmece Expo 2015 Sanayi Etkinliği, son gününde “Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci ve AB Üyeliğinin Ekonomik Anlamda Getireceği Olası Kazanımlar” konulu konferansa ev sahipliği yaptı. Konferans, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Eren tarafından verildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mesut Eren, gümrük birliği sürecinden başlayarak gerçekleştirdiği sunumunda, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde çok gerilerde olduğunu belirtti.

Bizimle aynı dönemde üyelik başvurusu yapan Hırvatistan’ın AB üyesi olduğunu belirten Eren; “Hırvatistan’ın nüfusunun, konumunun, bir Avrupa ülkesi olmasının sağladığı avantajlar vardır elbette. Ancak biz de süreçte fazla yol kat edemedik” tespitinde bulundu.

“AB bir standartlar topluluğudur”

Türkiye’nin ne tarafa ait olduğunu kendi içinde düşünerek kararını vermesi gerektiğini ifade eden Eren; “AB bir standartlar topluluğudur. AB’de her şeyin bir standardı vardır. AB’ye üye olmak istiyorsak bu standartlara uymak zorundayız” dedi.

Türkiye’nin AB’ye on sene içinde üye olabileceği öngörüsünde bulunan Eren, “Çagdas batıya entegre olabilmek önemlidir ve işin siyasi boyutları da vardır. Demokratik ve insan haklarına saygılı bir düzlem içinde olmamız son derece önemlidir” diye konuştu.

“AB’ye üye olmadan vizeler kalkmayacak“

Türkiye’ye vizelerin AB üyesi olana kadar kalkmayacağı tespitinde bulunan Doç. Dr. Mesut Eren; “AB üyesi olsak dahi vize konusunda yedi senelik bir süreç uygulanacaktır” dedi.

 

Hakkında irmakaja_ksiad

Ayrıca Kontol Et

BAŞKANDAN

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by themekiller.com